Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Будівництво та цивільна інженерія ► Новини

Вибір професії-крок у майбутнє!

Без имени-2А чи треба тобі знати те, що не знаєш, якщо не знаєш, що тобі треба?…

 

Проблема вибору професії полягає в тому, що 9-класники часто самі не знають, чим би їм хотілось займатись. Якщо учень вирішив закінчувати школу, то в 11 класі знову встає ця проблема, а це важливий чинник того, як складеться подальше життя. Практично всім хочеться не тільки заробляти гроші а й реалізовувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.

Кожна людина має здатності до певної діяльності, але все своє життя людина може шукати відповіді на запитання « Хто я?», «Чого хочу?», «Ким хочу стати?» і відповідь може бути одна-щасливою людиною.

Для допомоги студентам 1 курсу знайти відповіді на ось такі непрості питання в рамках навчальної  програми дисципліни« Технології галузі» (Вступ в спеціальність) – розробник зав. відділенням «Монтаж, обслуговування устаткування і систем газопостачання» Гресь М.Д., спочатку з’ясовується коло професійних інтересів. Будь яка професія, залежно від того, з чим має справу працівник, може бути віднесена до одного з 5 типів:техніка, знакова система,людина, художній образ, природа. А ось престижність професії також повинна враховуватись, але після врахування ваших інтересів і здібностей. І динаміка успішності студента повинна б  розглядатись з врахуванням здібностей. Інакше матимемо «модну спеціальність», яка не приноситиме задоволення, або Ви будете нездатні до виконання основних робочих функцій.

У будь якій сфері діяльності по мірі діяльності кваліфікації людини відбувається зміна занять, посад. При цьому найбільших успіхів досягає той, хто добре пройшов початкові сходинки. Не потрібно  боятись того, що зараз в 9 класі вибір професії значним чином визначить всю Вашу долю. Зміна вибору, освоєння нової спеціальності зробить Вас цінним фахівцем. Перша професія, навіть якщо Ви потім передумаєте і знайдете щось привабліше, стане в нагоді в досить несподіваних ситуаціях. Плануючи свій шлях, зважайте на реалістичність вимог.

Результати курсу відділення «Монтаж, обслуговування устаткування і систем газопостачання» шокували практично всих учасників  та й батьків своїми результатами, але попереду ще роки навчання і не потрібно боятись змін –  готуємся до головного екзамену-життя.(див. додані слайди).

 

Ми чекаємо на Вас на  нашому відділенні – абітурієнт 2016 !