Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Всесвітній день музеїв

18 травня  в міжнародний день музеїв, по традиції, музеї всього світу проводять «День відкритих дверей», демонструють свої виставочні зали, нові експонати.

18 травня 2015 р. Охтирський краєзнавчий музей також гостинно відкрив двері для всіх бажаючих. Розташований він  по вулиці Жовтневій у старовинному двоповерховому будинку, заснований в 1920 році. Найцікавіші експонати музею: особисті речі письменника-земляка І.Багряного, предмети старовини, фотографії, книги на історичну тематику, іменний вказівник «Харьковськое Губернское депутатское собрание 1786 -1919 г.г.», книги про звільнення України від фашистських загарбників, театральні костюми. У своє професійне свято місцеві краєзнавці порадували відвідувачів музею новими виставками.

image001image004

Студенти 11, 13 груп Охтирського коледжу СНАУ разом з викладачем художньої культури Кімлик Н.С. та куратором Зіненко В.В. відвідали музей. До уваги студентів була представлена нова цікава виставка,  яка включала в себе цінні експонати з колекції музею: макети фортифікаційних захисних споруд м. Охтирки 15-17 століття; колекцію зброї козацької доби; нумізматику.

Змістовною і захоплюючою була розповідь екскурсовода Береста Юрія Михайловича про історію та культуру рідного краю, відомих земляків.

Екскурсія викликала живий інтерес у студентської аудиторії, внесла свій вагомий вклад у справу патріотичного виховання молоді.

image003 image002

image005 image006

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com