Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Всесвітній день надання першої медичної допомоги

DSC06524З 2000 року Всесвітній день надання першої медичної допомоги проводиться в другу суботу вересня. Ініціатором його проведення виступають національні організації – члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвитк можливих ускладнень.

18 вересня 2015 року в Охтиському коледжі СНАУ інструктори (Волобуева Лілія Володимирівна – виконуюча обов’язки старшої медичної сестри Охтирської міської ради товариства Червоного Хреста та Бажан Валентина Федорівна – патронажна сестра) проводили показові заняття з наданням першої допомоги для студенток першого курсу.

На занятті «Захист Вітчизни» дівчат було ознайомлено з нелегкою, але  почесною професією медпрацівника, рятувальника, вимогами основ безпеки життєдіяльності та правилами поведінки в екстремальних ситуаціях. Інструктори Червоного Хреста провели для присутніх навчання з оволодіння практичними навиками допомоги при зупинці кровотечі, накладання стискаючою пов’язки, зупинки кровотечі за допомогою  джгута, накладання валика та фіксації косиночкою пов’язкою, допомога при втраті свідомості та шоковому стані.

Засвоєння знань прийомів надання першої долікарської допомоги хворим та постраждалим у надзвичайних ситуаціях є одним з найважливіших обов’язків кожної людини.

Такі заходи вчать дітей та дорослих не бути байдужими до чужого лиха.


DSC06526 DSC06528

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com