Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► ЦМК соціальних дисциплін

Всеукраїнський тиждень права в Охтирському коледжі Сумського національного аграрного університету

Серед актуальних проблем, що їх висунуло сьогодення незалежної України, гостро постала проблема правової освіти та виховання дітей та молоді. Адже кожен четвертий злочин в Україні здійснюється неповнолітніми.
Правове виховання студентів має два взаємопов’язані між собою аспекти. З одного боку, воно направлене на необхідність додержання ними правил поведінки в навчальному закладі, в громадських місцях, за місцем проживанням. З другого боку, дає студентам перспективу на майбутнє, вчить поважати закон.
Основними засобами правової освіти та виховання є начальний процес та позанавчальна виховна робота.
В Охтирському коледжі СНАУ традиційно проводиться ряд заходів присвячених відзначенню Всеукраїнського тижня права.
Викладачами циклової методичної комісії соціальних дисциплін були проведені бесіди, виховні години на правову тематику. А саме:
02.12.2019 р. кураторами 11 та 12 груп Дараган Л.П. та Кімлик Н.С. за участю працівників бібліотеки Охтирського коледжу Сумського НАУ була проведена відкрита виховна година на тему «Дотримання правопорядку в громадських місцях», на яку були запрошені начальник відділу правопросвітництва та надання БППД Лапоног Марина Олександрівна, адміністрація та викладачі коледжу.
04.12.2019 р. під керівництвом викладачів Курської Н.П. та Кімлик Н.С. було здійснено відвідування студентами 32 групи (куратор Феденко В.О.) відкритого судового засідання у справі по нанесенню особі тілесних ушкоджень середньої тяжкості, яке відбулося в Охтирському міськрайонному суді. Після судового засідання з студентською аудиторією спілкувалася суддя Ярошенко Т.О.
Ярошенко Т.О. акцентувала увагу молодих людей на необхідності усвідомлення кожною особою, що за вчинений злочин настає індивідуальна відповідальність. Згідно до ст.10 Кримінального кодексу України кримінальна відповідальність настає з 16 років, а за тяжкі злочини – з 14 років.
Зустрічі з працівниками правоохоронних органів є однією з ефективних форм правового виховання.
09.12.2019 р. у 12 групі проведена тематична бесіда «Людина, особистість, громадянин» (куратор Кімлик Н.С.).
16.12.2019 р. у 12 групі був проведений урок правової культури «Обов’язки громадянина та обов’язки держави» – куратор Кімлик Н.С.
Загалом, постійна співпраця з студентською аудиторією допомагає краще зрозуміти і усвідомити особливості психології молодих людей, їх потреби та світогляд.
Цілеспрямована виховна робота допомагає виявити настрій вихованців, їхній внутрішній світ, формувати громадську думку колективу, критичне ставлення студентів до чужих і ворожих нашому суспільству ідей, моральних принципів, правових норм.