Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Декадник громадянської та правової освіти в Охтирському коледжі СНАУ

Одним із пріоритетних напрямків виховної роботи є громадянське та правове виховання – процес формування свідомого громадянина, людини з притаманними їй особистісними якостями й рисами характеру, світоглядом і способом мислення, почуттями, вчинками та поведінкою, спрямованим и на розвиток демократичного громадянського суспільства в Україні.
Ефективність громадянського та правового виховання залежить від спрямованості навчально-виховного процесу, провідна роль у якому належить предметам соціально-гуманітарного циклу, позааудиторній виховній роботі із студентською аудиторією.
В Охтирському коледжі СНАУ відбувся декадник громадянської та правової освіти. У рамках Всеукраїнського тижня права кураторами 21 групи Дараган Л.П. і 22 групи Кімлик Н.С. був проведений цикл виховних годин, присвячених даній тематиці. Зокрема куратори разом зі студентами обговорили такі теми як: «Громадянин та громадянство», «Обов’язки громадянина та держави», «Громадянське суспільство в Україні», «Громадянські та політичні права».
Доброю традицією в Охтирському коледжі СНАУ є зустрічі студентської молоді з працівниками правоохоронних органів. Такі заходи покликані сприяти профілактиці протиправної поведінки серед молоді.
В контексті декадника громадської та правової освіти, цикл лекцій для студентів-механіків ІІ курсу прочитала підполковник внутрішньої служби Охтирського міського відділу кримінально-виконавчої інспекції Державної пенітенціарної служби України в Сумській області Гончар Світлана Михайлівна. Вона зупинилася на переліку обов’язків громадянина, закріплених у Конституції України.
Студенти роз’яснено, що права мають усі люди, і реалізація своїх прав кожним у жодному разі не повинна зашкодити такій самій реалізації прав іншими членами суспільства.
Зловживаючи своїми правами і нехтуючи обов’язками, людина завдає шкоди собі ж: не виявляючи турботи про навколишнє середовище, не можна сподіватися на реалізацію свого права на здорове довкілля; не сплачуючи податки, навряд чи можливо очікувати від держави виконання програм економічного і соціального розвитку; скоївши злочинне посягання на власність іншої людини, неминуче понесеш покарання, тощо.
Яскраві приклади з практичної діяльності виклали непідробну цікавість. Юнаки ставили чисельні запитання, що підтверджувало актуальність і потрібність обговорюваної теми.
Запрошеними на заходи були тимчасово виконуючий обов’язки заступника директора з навчально-виховної роботи Івах В.В., методист коледжу Курська Н.П. та голова циклової методичної комісії соціальних дисциплін Титаренко Н.П.
Виховні заходи пройшли на високому інтелектуальному і емоційному рівні, не залишили байдужими молоді серця, послугували корисними для усіх учасників заходу.

Викладач Охтирського коледжу СНАУ,
куратор 22 групи Кімлик Н.С.


img_4816

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com