Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Циклові комісії

ДЕКАДНИК ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ СОЦІАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН Охтирського коледжу СНАУ у І семестрі 2015-2016 н.р.

І. Екскурсія в музей Г. Сковороди зі студентами 2 курсу. Сковороди́нівка (колишня Пан-Іванівка) — село в Україні, в Золочівському районі Харківської області.
«О люди! Навіщо ви дивуєтесь океану, навіщо дивуєтесь зорям?
Ідіть поверніться додому! Пізнайте себе! Цього буде досить.»
Г. Сковорода


image001image003image005

image007image009image011image013

 


ІІ. Тренінг особистісного зростання педагогів. Мета тренінгу, проведеного практичним психологом – гармонізація особистості, подолання внутрішніх перешкод, використання внутрішніх ресурсів, розвиток спонтанності й розкриття творчого потенціалу викладача.

image015

image016

image018

image020

image022

image024

image026

image028


 

ІІІ. Відкрите заняття з предмета «Людина і світ» на тему: Конфлікти. Мета: забезпечити засвоєння моделі конфлікту; показати, які існують шляхи виходу з конфліктів; розвивати вміння відстоювати та аргументувати свою позицію; працювати в групах; формувати конфліктну компетентність і здатність до толерантної поведінки; з’ясувати значення понять «міжнародний конфлікт», «солідарність»; ознайомитися з типологією та причинами міжнародних конфліктів; з’ясувати основні шляхи розв’язання міжнародних конфліктів. Викладач – Наумова І.В.
Епіграф: Конфликты – это норма жизни.
Если в Вашей жизни нет конфликтов, проверьте, есть ли у Вас пульс.
Ч. Ліксон

image030

image032

image035

image036


ІV. Відкрите заняття з навчальної дисципліни «Основи філософських знань» на тему: Основний зміст пізнавальної діяльності. Істина.
Мета заняття: визначити основні смислові поняття пізнання; основні види, рівні та форми пізнання; визначити поняття «істина» в класичній та некласичній філософії; виховати потребу в істині та правді, переконати, що немає добра без істини.
Істини прагнуть у відкритому суспільстві. Відкрите суспільство – суспільство, у якому люди відкрито висловлюють своє критичне ставлення до різних табу.
Відкрите суспільство передбачає тип свідомості без ідеологічних забобонів й недовіри, такий, що припускає альтернативність ідей та позицій, різноманітність точок зору, концепцій тощо.
Викладач – Титаренко Н.П.
«Знання і могутність людини співпадають,
адже незнання причини утруднює дію.»
Ф. Бекон

image038

image040

image042


V. У вестибюлі коледжу відбулася виставка стінних газет з навчальної дисципліни «Соціологія» на тему: Розвиток соціологічної думки. Викладач – Кімлик Н.С., взяли участь студенти ІІІ курсу.
«Я честь віддам титану Прометею, що не творив своїх людей рабами.»
Л. Українка

image044

image046

image048

image050


VІ. Відбулася зустріч начальника сектора ювенальної превенції відділу превентивної діяльності Охтирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області майора Бичкова В. В. – з метою роз’яснення студентам першокурсникам основних питань законодавства України щодо підлітків та молоді, попередження девіантної поведінки серед студентів, виховання правової свідомості та культури.
Організувала зустріч викладач основ правознавства Курська Н.П.

image054

image056

image058

image060


VІІ. Куди піти далі? Під таким девізом була проведена година спілкування випускників коледжу із заступником начальника з кадрового забезпечення Охтирського міського відділу поліції – Начаєвою Т.В. Зустріч організувала викладач основ правознавства Курська Н.П.
«Хай стане совість на сторожі права!»
Л. Костенко

image062

image064

image066

image068

image070


VІІІ. Проведено відкрите семінарське заняття з навчальної дисципліни «Християнська етика» на тему : Християнські свята і таїнства.
Мета заняття – ознайомити студентів із циклом головних християнських свят. Дати характеристику церковних таїнств. Порівняти різні календарні стилі. Виховувати повагу до християнських традицій українського народу.
Гостем заняття був настоятель Храму Архангела Михаїла, протоієрей Георгій (Сірий).
Викладач християнської етики – Уткіна С.О.

image072

image074

image076

image078

image080

image082

image084


ІХ. Відкрите засідання історичного гуртка «Суспільство і час» на тему: Охтирщина в період окупації в 1941 – 1943 рр. Метою засідання було – поглибити знання студентів про окупаційний період, ознайомитися з роботою краєзнавчої групи «Пошук», виховувати патріотичні почуття, повагу до героїв – захисників та діячів руху опору.
Керівник гуртка – Уткіна С.О. організувала зустріч студентів з керівником Охтирської групи «Пошук» – Чернишкіним А.Ю. Активний учасник цієї організації – студент 22 групи, староста гуртка – Яровий М.

image088image086

 

image090

image092


Х. Проведене бінарне заняття знавчальних дисциплін «Екологія» та «Історія України» викладачами Уткіною С.О. та Колесник Л.І. на тему : Екологічна ситуація в сучасній Україні. Заняття відбулося в 15 та 21 академічних групах. Мета заняття – підвищення рівня екологічної освіти, екологічного виховання, вивчення екологічних проблем регіону та сприяння усвідомленню студентами простої істини, що жити щасливо – це жити в злагоді з природою.
image094

image096

image098

 

image100

image102

 

image104


ХІ. Історичний турнір на тему: Сторінками воєнних подій… До участі були залучені студенти – учасники історичного гуртка 21 та 22 групи. Змагалися команди «Олімпік» та «Січовики». Голова журі – підполковник запасу, викладач предмету «Захист Вітчизни» – Колесник М.М.
Керівник гуртка – Уткіна С.О.
ХІІ. Екскурсія до Охтирського краєзнавчого музею. В Охтирському краєзнавчому музеї підготували цікаву тематичну експозицію, яка
включала предмети радянської та німецької амуніції. Всі експонати були знайдені в районі боїв на околицях міста Охтирка. Студенти 22 групи Охтирського коледжу СНАУ відвідали музей, прослухали цікаву тематичну лекцію та ознайомилися з експонатами музею, молодь
поглибила свої істо ричні знання спілкуючись із працівниками краєзнавчого музею. Екскурсію організувала викладач історії України Уткіна С.О.

image108 image110 image112 image114 image116 image118

 

image120image106