Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

День святого Валентина в Охтирському коледжі СНАУ

_MG_2933День святого Валентина відзначають 14 лютого, як найромантичніше свято року! У всьому світі його відзначають як день любові: хлопці та дівчата обмінюються валентинками – вітальними листівками у формі сердечок. Ця традиція з’явилася дуже давно, ще в VII столітті. А ось як саме вона з’явилася?

Існує безліч легенд. Валентин, за версією церкви, дійсно зцілив сліпу дівчинку — дочку сановника Астерія. Астерий увірував у Христа і прийняв хрещення. Клавдій після цього наказав стратити Валентина. Тобто Валентин постраждав за віру, а тому і був зарахований до лику святих.

Більш романтична інша легенда. У 269 році римський імператор Клавдій II заборонив своїм легіонерам одружуватися, щоб сім’я не відволікала їх від військових справ. Але знайшовся єдиний у всьому Римі християнський проповідник Валентин, який співчував закоханим і намагався їм допомогти. Він мирив посварених коханих, складав для них листи з зізнаннями у коханні, дарував квіти молодим подружжям і таємно вінчав легіонерів з їх коханими дівчатами — всупереч закону імператора.

Клавдій II, дізнавшись про це, наказав схопити священика і кинути його у в’язницю. Але і там Валентин продовжував творити добрі справи. Він закохався в сліпу дочку свого ката і зцілив її. А сталося це так: перед стратою молодий священик написав дівчині прощальну записку з поясненням в любові, підписану: «Від Валентина». Отримавши цю звістку, дочка тюремника прозріла. Валентина стратили 14 лютого 269 року. З цих пір люди відзначають цей день як свято закоханих.

Через двісті років Валентина проголосили Святим покровителем всіх закоханих. Всесвітнє свято освідчень тепер відзначається повсюдно. А в пам’ять про листи, написані Валентином до своєї коханої, 14 лютого закохані дарують одне одному листівки –  валентинки. Згідно традиції, їх не підписують, а почерк намагаються змінити: вважається, що чоловік повинен сам здогадатися, хто надіслав йому валентинку. 
Поступово День святого Валентина з церковного свята перетворилося на світське. Його люблять чоловіки і жінки, хлопчики і дівчатка. Це свято відзначають із задоволенням, хоча воно не значиться в календарі серед офіційних свят.

Так, в Охтирському коледжі напередодні Дня святого Валентина працювала “пошта закоханих”, всі бажаючі змогли надіслати валентинки коханим,  друзям, викладачам. Адже це прекрасний привід побажати гарним людям любові і щастя! Розносили валентинки студентам та викладачам Купідон (Косовський Роман, студент 33 групи) та Валентин (Сідельник Іван, студент 23 групи), які справили на всіх приголомшлеве враження.

Напередодні Дня святого Валентина відбулася святкова програма “…І знову про кохання” за участі студентів академічних груп. Учасники свята продемонстрували високий рівень підготовки концертних номерів. Було все: і гуморески, і пісні, інсценування, запальні танці, гра на акордеоні та гітарі. Адміністація коледжу та студентська профспілка нагородили всіх учасників свята грамотами та солодкими подарунками.


 

_MG_2847 _MG_2853 _MG_2860 _MG_2864 _MG_2877 _MG_2878 _MG_2887 _MG_2892 _MG_2902 _MG_2903 _MG_2905 _MG_2912 _MG_2914 _MG_2919


IMG_6256
IMG_6263 IMG_6265 IMG_6274 IMG_6280
IMG_6289
IMG_6295
IMG_6306
IMG_6308

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com