Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Екскурсія до Пенсійного фонду

Днями студенти 35 групи спеціальності «Економіка підприємства» відвідали Охтирське об*єднане управління Пенсійного фонду України.

Працівники установи радісно зустріли гостей і розповіли їм про особливості своєї роботи . Екскурсію , яку провела для студентів заступник начальника Охтирського обєднаного управління Пенсійного фонду України Крівенцова Галина Іванівна була досить пізнавальною, оскільки із загальними положеннями пенсійного законодавства студенти ознайомлювались на заняттях з «Державного регулювання економіки» та «Правознавства». В доступній формі студентів проінформували про те ,які підрозділи містить управління , які питання вони вирішують, як громадяни можуть звернутися до органів пенсійного забезпечення.

Начальник відділу обслуговування громадян Ускова Наталія Олександрівна ознайомила студентів з тим , скільки стажу повинно бути, щоб мати пенсійне забезпечення. Вона розповіла присутнім про необхідність набуття трудового стажу для призначення пенсії, торкнулася питань легалізації трудових відносин, обовязковості сплати страхових внесків та можливостей добровільного соціального страхування.

Про новітні технології в Пенсійному фонді України студентам розповіла спеціаліст відділу з питань призначення перерахунку та виплат пенсій Карпусь Наталія Миколаївна. Вона на практиці ознайомила присутніх з особливостями користування інформаційним веб-порталом , за допомогою якого можна дізнатись , чи сплачні страхові внески , інформацію про страховий стаж , наявність та відсутність пільгових умов праці , а також ще багато корисної інформації для майбутніх пенсіонерів. Наталія Миколаївна звернула увагу студентів на те , що вони можуть допомогти їхнім батькам , бабусям і дідусям зареєструватися на веб-порталі, щоб мати доступ до інформації про страхові пенсійні внески.

Хороший захід був в плані профорієнтаційної роботи, адже студентів ознайомили з особливостями та перевагами роботи бухгалтерів та економістів в органах пенсійного забезпечення.

Широ вдячні працівникам і заступнику начальника Охтирського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Крівенцовій Галині Іванівні за проведену зустріч.