Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Екскурсія до податкової

28 листопада в рамках проведення декади економічних знань студенти 35 групи завітали до Охтирської об’єднаної державної податкової інспекцію Головного управління ДФС, де отримали можливість відчути атмосферу щоденної рутинної ,але водночас необхідної роботи податківців..
Студентів гостинно зустріла головний державний інспектор з питань організації роботи Розсалова Алла Володимирівна. В актовій залі до студентів звернулася головний державний інспектор відділу обслуговування Бабич Ольга Віталіївна.
У своїй доповіді посадовець розповіла про види податків та їх функції. Ольга Віталіївна наголосила, що податки – це основа формування бюджету країни , фінансування освіти, науки , культури , медицини, соціальних економічних програм , а працівники фіскальної служби забезпечують контроль за повним і своєчасним надходженням податків і зборів до бюджетів усіх рівнів. Добровільна сплата податків сприяє підвищенню життєвого рівня кожного громадянина. При цьому платники повинні усвідомлювати суспільну користь податків.
Як майбутніх випускників , студентів цікавило питання відкриття власної справи , а саме підприємницької діяльності і вони отримали фахові відповіді.
Найбільшим інтересом користувалось питання повернення податкового кредиту, адже дехто із студентів навчається на платній основі .
Ольга Віталіївна презентувала їм останні номери газети «Консультант» та журналу «Вісник», в яких студенти та їх рідні можуть знайти відповіді на свої запитання.
Також студенти завітали до Центру обслуговування платників (ЦОП), де ознайомилися з цілями , принципами і графіком роботи Центру. Студенти дізналися, що саме в Центрі обслуговування платників зосереджені всі адміністративні послуги, необхідні платникам податків: реєстрація платників податків юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, видача довідок, свідоцтв, реєстрація РРО, тощо.
Зацікавили студентську молодь і інформаційні стенди, розташовані в залі Центру, які допомагають відвідувачам оформити заяви для отримання дозвільних документів.
Подібні заходи дозволяють розширити кругозір майбутніх спеціалістів у сфері оподаткування, надають їм можливість отримати ґрунтовні фахові знання .

Голова              img_2466 img_2469 img_2471 img_2473 img_2474 img_2478 img_2479 ЦМК Прогонна Л.С.