Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Екскурсія на ЗСК

Вже традицією стало на відділенні «Монтаж, обслуговування устаткування  та систем газопостачання» на протязі навчального процесу проводити  відвідування студентами  виробництва. 04.11.2015р студенти 43 групи разом  з викладачем Кошель Н.Ю здійснили виробничу екскурсію на  зерносушильний комплекс в с. Зелений Гай. Проведення такого типу заняття стало можливим завдячуючи тривалій співпраці  Охтирського коледжу СНАУ з керівником ПрАТ «Сад» Сугак О.В.

Найголовнішим видом господарської діяльності українського народу завжди було вирощування зернових культур. Але близько 40% свіжозібраного зерна потребує сушіння. Сушіння — основна технологічна операція з приведення зерна й насіння до стійкого стану. Тільки після того, як із свіжозібраної зернової маси видалено всю надлишкову вологу і зерно доведено до сухого стану, можна розраховувати на подальшу надій­ну збереженість продукції.

Особливості роботи підприємства студентам  розкрив головний інженер Блінов А.В. Він повідомив, що виробнича потужність  зерносушильного комплексу становить 20 тисяч тон одночасного зберігання зернових культур. Даний комплекс існує зовсім невеликий час. Об’єм виконаних будівельно – монтажних робіт  і організація проведення роботи, говорять про високий рівень  виробництва,  адже   лише дбайливий  господар приділяє велику увагу якісному зберіганню вирощеної продукції. Студенти мали можливість ознайомитись із технологічним процесом  сушіння зерна в зерносушарках з використанням природного газу.

Застосування газу в сушильних установках має ряд переваг над іншими видами палива. Однією з головних є те, що газ не має запаху і механічних домішків, і тому сушіння виконується безпосереднім  контактом продуктів згорання з повітрям. Всі процеси по сушінню і зберіганню продукції на ЗСК автоматизовані. Саме це  є підвищує продуктивність праці, скорочує витрати матеріалу і енергії, покращує якість продукції.

Маємо надію, що проведене заняття на виробництві стане в нагоді майбутнім спеціалістам та сприятиме їх подальшому професійному становленню та вдосконаленню.

ВИСЛОВЛЮЄМО  ЩИРУ  ВДЯЧНІСТЬ керівнику  ПрАТ «Сад»   Сугак Олексію Вікторовичу та головному інженеру Блінову А.В.   за надану можливість проведення цього заходу.