Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах

Наркотики це не вихід!

image001

 

Вибір є завжди!!!

Наркоманія – це хвороба, яка проявляється непереборним потягом до вживання деяких токсичних речовин, причому кожного разу у все наростаючих дозах.

Переважна більшість хворих починає вживати наркотики в молодому віці – в результаті цікавості, наслідування, слабкої волі, дефектів виховання, психічної незрілості, безграмотності, відсутності усвідомлення відповідальності перед суспільством.

Слід відзначити, що непереборний потяг виникає після 4 – 5 прийомів наркотику, а іноді – й після першого.

Психічна залежність означає, що тільки за допомогою наркотику можна відновити душевну рівновагу і тримати свої нерви під контролем.

Фізична залежність характеризується абстинентним синдромом, який виникає через 1 – 2 доби після останнього вживання наркотику і проявляється наступними фізичними та психічними розладами:

в одних виникають дезорієнтація часі і просторі, зорові галюцинації, страх, розгубленість;

у других – серцебиття, озноб, болі в суглобах і животі, головні болі, пітливість, тремтіння кінцівок, нудота, блювання, зниження артеріального тиску, знепритомніння;

у третіх – «ломка» – ламаючі болі в м’язах кінцівок, живота, попереку, нудота, слинотеча, задишка, підвищення температури тіла, судоми жувальних м’язів.

Чинниками, що сприяють поширенню наркотиків, є:

• величезні прибутки від торгівлі ними!!!

• поширення у мистецтві та масовій культурі творів, які показують задоволення від уживання наркотиків, створюють позитивний образ наркоманів.

Від наркотиків руйнуються всі органи і системи, але в першу чергу – нервова система, тому помітна деградація особи. Наркомани стають неправдивими, байдужими, бездіяльними, неохайними, не турбуються про сім’ю. Вони швидко втомлюються, дуже худнуть, мають вигляд набагато старших за свій вік, страждають від постійного головного болю. У них різко слабне пам’ять, вони стають нездатними до навчання.

В перші 3 – 5 місяців міняється сексуальна збудливість, що веде до безладних статевих зв’язків, гомосексуалізму.

Тривалість життя наркоманів, які почали замолоду вживати наркотики, не перевищує 30 – 35 років. Майже половина із них закінчує життя самогубством, серед інших причин смерті – передозування наркотиків, алергічний шок, травматизм, інфекційні хвороби, інфаркт міокарда. Наркотики згубно діють на потомство: діти народжуються розумово відсталими, епілептиками, шизофреніками.

image002

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com