Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Науково-практична конференція «Освітянські та наукові традиції Охтирщини»

На базі Охтирського коледжу СНАУ відбулася наукова конференція за участі вихованців Охтирського міського центру позашкільної освіти – Малої Академії Наук учнівської молоді, працівників Охтирського краєзнавчого музею та студентів-членів історичного гуртка «Суспільство і час». На початку були представлені дві роботи про видатні місця Охтирщини та туристичні проекти нашого краю.

Череда Ганна, вихованка гуртка «Історичне краєзнавство» ОМЦПО-МАН зі своїм дослідженням «Охтирщина край вишневих усмішок, скіфських курганів та нафти» (науковий керівник Литовченко О.О.) представляла нашу Охтирщину на міжнародній науковій конференції «Україна очима молодих», що проходила з 17 по 19 травня у місті Львів.

Сергієнко Маргарита представила роботу гуртка «Економіка» ОМЦПО-МАН «Відкриваємо Охтирку для себе та для друзів»

Потім студенти Охтирського коледжу детально розповіли про історію свого навчального закладу. Презентацію підготували студенти 13 групи: Войтенко Анастасія та Скубак Ілля.

Дуже вразили роботи вихованки ОМЦПО-МАН про видатних діячів нашого краю, а саме:

Гавриш Аліна «Доля і творчість Б. Антоненка-Давидовича»;

Коваленко Альона «Анатолій Руденко такий космічний та такий земний;

Задорожна Анастасія «Невтомний дослідник пам`яток Михайло Рудинський».

Цікаве дослідження « Роль 809 учбового авіаційного полку в історії участі України в міжнародному процесі освоєння космічного простору» підготувала вихованка гуртка Охтирського районного ЦДЮТ Третяк Ганна.

Студентка 15 групи ,колишня вихованка МАН, Гопко Каріна познайомила присутніх з роботою «Діяльність «Просвіти» на Охтирщині у 1917-1920 рр»

Студент 22 групи Яровий Михайло підготував матеріал про дитяче містечко, яке розташовувалося на території бувшого Охтирського Свято-Троїцького монастиря у 1923-1938рр.

Підсумком конференції став виступ керівника Охтирського краєзнавчого музею Міщенко Л.В. Вона проаналізувала виникнення та розвиток багатьох освітніх закладів у м. Охтирка.

Організатори конференції Уткіна С.О. та Литовченко О.О.висловили подяку всім учасникам та побажали успіхів у обласних та республіканських конкурсах.

 

 

Керівник гуртка «Суспільство і час» Уткіна С.О.


IMG_2821 IMG_2822 IMG_2824 IMG_2827 IMG_2829 IMG_2840 IMG_2842 IMG_2847 IMG_2851 IMG_2854 IMG_2856 IMG_2860 IMG_2868