Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► ЦМК соціальних дисциплін

Незабутня подорож до Хухри

20 березня 2018 року студенти та викладачі Охтирського коледжу, члени гуртка «Суспільство і час» разом з працівниками Охтирського краєзнавчого музею здійснили другий маршрут в рамках експедиції «Пізнай свій рідний край».
Поїздка відбувалася до великого і славного села Хухра та цікавого своєю історією села Лутище.
Перша зупинка – Лутищанська ЗОШ І–ІІ ступенів, яка знаходиться в приміщенні давнього панського маєтку поміщика Виноградова. Директор школи та вчителі зустріли нас дуже привітно, провели цікаву екскурсію по території та ознайомили з експонатами шкільного музею, серед яких найбільш цікаві давньогрецька амфора та каміни з італійського мармуру. Особливо зацікавила студентів історія з привидом панської дочки, яка була жорстоко закатована комсомольцями під час громадянської війни.
Наступна зупинка – будинок культури села Хухра. Працівники об’єднаної територіальної громади зустріли нас дуже привітно – організували екскурсію до кімнати народного побуту, розповіли про історію села та навколишніх хуторів.
Надзвичайно цікавим був концерт художньої самодіяльності, який підготували учасники танцювального колективу та етнографічно ансамблю «Невгамовні серця». Молодь вразили не тільки стародавні обрядові пісня, а й ентузіазм учасниць середній вік який за 70 років.
Народні майстрині підготували виставку своїх виробів, ознайомили з особливостями ручного ткацтва, плетіння із лози та соломи, а також пригостили смачними цукерками зробленими власноруч.
Сповнені глибоких вражень і позитивних емоцій, студенти та викладачі повернулися додому.


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com