Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Обласний молодіжний форум “МолоДьДіє”2019

Майже 70 осіб, серед яких  фахівці з питань молодіжної політики міст, районів та ОТГ області, керівники та автори проектів, що ставали переможцями обласного конкурсу, громадські активісти, автори кращих молодіжних практик взяли участь у обласному форумі «Молодь Діє».

Заступник голови облдержадміністрації Іван БОРШОШ, вітаючи учасників форуму, зазначив, що Сумська область є лідером з фінансування молодіжної політики. «Безумовно, молодь – рушійна сила у розбудові громадянського суспільства та змін на краще. Ви маєте відчувати себе значущими тут, на Сумщині, а завдання влади – створити умови та зацікавити вас впроваджувати саме на місцях свої кращі ідеї та проекти».

Один із переможців у номінації «Кращі молодіжні практики» Віталій СУЩЕНКО представляв  Кролевецький молодіжний клуб «Джура» (практика вишкільного таборування «Дубовицька Січ»), куди з 2013 року щорічно приїздить близь 100 осіб учнівської та студентської молоді з усієї Сумщини. «Загартовуємо в дусі гри «Джура». Це і проживання у наметах, і стрільба з лука, і, насамперед, досвід поведінки в різних екстремальних ситуаціях», – розповів Віталій.

Серед інших переможців у цій номінації – ініціативна група міста Тростянець «MOLODI», Центр освіти дорослих м. Суми «Education for Life» (Театральні студії для дорослих),  ГО «Сумська молодіжна організація «ЛІЦЕЙ» (Наметовий Табір Учнівського Самоврядування «ТУСА») та Благодійна організація «Громадський фонд «Суми».

У номінації «Кращий молодіжний проект» перемогу здобули 5 учасників: Проект «Eco clean» ГО «Новий світ»; проект «Школа студентських ініціатив» ГО Глухівський військово-патріотичний клуб «Мужність»; проект «Школа патріотів» ГО «Патріотична Молодь Ямпільщини»; проект «Грані успіху» Громадська  організація «Товариство допомоги особам з інвалідністю «Турбота» та проект «Я молодий – я мрію – я працюю» Громадська  організація «Рада молодих вчених».

На обласному молодіжному форумі “МолоДьДіє” 2019, який проходив у Конгрес-центрі СумДУ, були присутні соціальний педагог Зінченко В.В. та студенти 42 групи Колодяжний Сергій, Синявін Олексій, головний спеціаліст відділу молоді та спорту Ровинец  М.Б. 

Програма форуму була насиченою та різноманітною. Цікавими були жива бібліотека, ярмарок кращих проектів та практик, гра “Молодіжка”, панельна дискусія “Молодіжна політика: що далі?”, дискусія-дебати на теми «Молодіжні центри», «Молодіжні ради» ЗА та
ПРОТИ”.


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com