Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Орієнтири для вибору професії

« А чи треба тобі знати те,що не знаєш,

якщо не знаєш, що тобі треба»

                       Стас Янковський.

Орієнтири  для вибору професії –

технік з експлуатації устаткування газових об’єктів.

IMG_8327Вибір професії — найголовніший чинник того, як складеться подальше життя та як ти в ньому будеш себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.

Проблема полягає тут в тому,що молоді люди часто самі не знають, чим би їм хотілось займатись. Батьки часто також мають туманне уявлення про професію та її особливості. Кожна людина  має здатності до певної діяльності. Професійне самовизначення процес  не швидкий і не легкий. Не буде перебільшенням сказати, що:

– Ніхто не знає всі свої здібності повністю.

– Не всі уміють застосовувати навіть ті здібності, які мають і знають.

В рамках ознайомлення студентів відділення «Монтаж, обслуговування  устаткування та систем газопостачання» з майбутньою професією згідно програми дисципліни «Вступ до спеціальності» проведено ряд екскурсій на виробництво.

Студенти 13 групи багато взнали, побачили та навіть … засумнівались. Враження різноманітні.  Все таки- це моє майбутнє. Остаточний вибір за мною. І навіть право на помилку. Остаточне рішення повинно відповідати моїм інтересам. Подумаю, міг би я займатись цією справою день за днем, протягом років, докладаючи максимуму старань та зусиль для кар’єрного росту?

Признаюся собі чесно – це моє!

Враховуючи те ,що наш навчальний заклад готує фахівців, які безпосередньо вирішують питання обслуговування газопроводів,постачання газу до населених пунктів і від їхнього вміння зорієнтуватись в конкретних ситуаціях, спроможності порівняти,узагальнити, зробити потрібні висновки та прийняти вірне рішення залежить безпечність і надійність роботи дуже важливо проводити заняття в реальних умовах виробництва.

9 жовтня на базі  газового  цеху Охтирського НГВУ було проведено відкрите заняття з дисципліни «Природні та штучні гази» на тему «Підготовка газу до транспортування і використання» для студентів другого курсу 23 групи даного відділення.

Студенти познайомились з процесами очистки і осушки газу, відчули специфічний запах одоранту етилмеркаптану, вивчили принцип роботи крапельної одоризаційної установки. В процесі заняття у студентів виникло богато запитань на які отримали фахові вичерпні відповіді. Допомагав проводити заняття працівник цеху випускник нашого коледжу Кобзарь В.Б. Студенти ще раз переконались, що «теорія без практики мертва».

IMG_8260 IMG_8305

IMG_8324 IMG_8453

IMG_8487 IMG_8493

IMG_8498 IMG_8505

IMG_8522 IMG_8538

IMG_8541 IMG_8562

IMG_8566 IMG_8579

IMG_8582 IMG_9022

IMG_8473 IMG_8479

IMG_8520 IMG_9034

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com