Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Отримати освіту- а не диплом!

ЕФЕКТИВНЕ ВИКОРИСТАННЯ ЧАСУ: ПОРАДИ СТУДЕНТАМ відділення «Монтаж, обслуговування устаткування і систем газопостачання»
Дуже часто студенти скаржаться на те, що їм багато задають, що в них не вистачає часу. А можливо проблема в іншому? Можливо юнаки та дівчата, потрапивши в нові умови життєдіяльності, просто не можуть раціонально розподілити свій час?
За соціологічними даними проживши 72 роки, людина, в середньому, витрачає: на сон 22 роки, на працю – 10 років, на харчування – 6 років. Разом – 38 років. Решта 34 роки (?) – залежить від самої людини.
Так скільки ж часу Ви особисто виділяєте на свою освіту? Чи не час вже задуматись…?
Пропонуємо конкретні рекомендації щодо того, як зберегти та раціонально використати свій час.
Починайте виконувати домашні завдання із складніших і важчих дисциплін. Чергуйте вивчення їх таким чином, щоб не вчити подібні дисципліни одна за одною (краще після вивчення « Природних та штучних газів»читати « Матеріалознавство», після «Охорони праці» вчити « Газові мережі…» – це допомагає кращому переключенню уваги і робить її більш стійкою.
Використовуйте принцип “накинутись на проблему”: якщо вам важко заставити себе сісти за навчання, уявіть заданий матеріал у вигляді ворога, якого чим швидше подолаєш, тим швидше матимеш спокій.
Чергуйте навчання і відпочинок: вивчивши одну дисципліну зробіть невеликий відпочинок, щоб з новими силами приступити до вивчення наступного (найдоцільніше через 1 год. розумової праці робити перерви на 10-15 хвилин).
Пам’ятайте, що запорукою високої працездатності є добрий глибокий сон (особливо корисний сон до опівночі, до 24 години). Добре виспавшись, Ви зможете справитись з більшим навантаженням.
Вечірній час слід використовувати, в основному, для вивчення нового матеріалу, а ранішній – для повторень основних положень вивченого. На окремих аркушах чи в блокноті робіть виписки основних правил, визначень, які необхідно вивчити. Час від часу повторюйте їх ,використовуючи власний конспект.
Коли опануєте запропоновані рекомендації, приступайте до створення алгоритму дня.
КРОК 1. Визначте свою мету в житті на найближчі роки. Візьміть ручку і папір і напишіть такі категорії: навчання, побут, взаємовідношення з іншими, риси характеру. Біля кожної з них напишіть те, що вам хотілося мати, змінити чи покращити в майбутньому. Виберіть 5-6 найосновніших цілей. Складіть план роботи по реалізації виділених перспектив на цей місяць, тиждень і конкретний план на наступний день.
КРОК 2. Проаналізуйте свій звичний розпорядок дня. На протязі кількох днів заповнюйте шаблон режиму дня, щоб зрозуміти, на що йде основна маса вашого часу.
КРОК 3. Прийшовши із занять, розподіліть свої справи в порядку їх важливості. Для цього поділіть справи на ті, які необхідно зробити не відкладаючи.
• Необхідно зробити та бажано зробити і дотримуйтеся порядку їх виконання
• Встановлення пріоритетів – основне правило ефективної роботи.
КРОК 4. Складіть оптимальний розпорядок свого дня, пам’ятаючи основне правило планування часу: 60:20:20
60% – запланована діяльність;
20% – непередбачена активність;
20% – спонтанна активність.
Отже, на роботу тратиться стільки часу, скільки його є в наявності. Знаходьте час для роботи, це – умова успіху. Знаходьте час для роздумів, це – джерело сили. Знаходьте час для гри, це – секрет молодості. Знаходьте час для читання, це – основа знань. Знаходьте час для дружби, це – умова щастя. Знаходьте час для мрії – це – шлях до зірок.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com