Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Подорож в часі

В умовах розбудови незалежності України одним з основних напрямків державної політики є національне відродження українського народу, всебічний розвиток його культури, засвоєння кращих традицій історико-культурного минулого,  його цінностей, виховання на цих засадах молодого покоління.

Знання свого родоводу, історичних та культурних надбань предків необхідні не лише для піднесення національної гідності, а й для використання кращих традицій в практиці сьогодення.

13 травня 2015 року студенти І-ІІ курсів Охтирського коледжу СНАУ під керівництвом викладача художньої культури Кімлик Н.С. відвідали Харківський художній музей.

IMG_9246 IMG_9250

 

Харківський художній музей – один з найстаріших, а по цінності колекції – один із самих значних в Україні. Цікава історія музейної колекції, котрій в цьому році виповнюється  200 років. Вона нараховує зараз більше ніж 20 тисяч експонатів, серед яких – унікальні твори майстрів світового та українського живопису, графіки, скульптури, декоративно-прикладного мистецтва. В художній скарбниці Харкова є твори європейського рівня: ікони 16-19 століття, полотна В.Боровиковського, А.Левицького, А.Лосенко, І.Айвазовського, І.Рєпіна, С.Васильковського, І.Шишкіна, А.Бенуа.

Виставки із фондів Харківського художнього музею експонувалися в США, Франції, Японії, Ізраїлі, Німеччині, Норвегії, Бельгії.

Студенти вирушили в справжню подорож по історії образотворчого мистецтва. Віз зали до зали, від експозиції до експозиції молоді люди здійснили справжнє «переміщення в часі», ознайомилися з унікальними зразками художнього мистецтва різних епох. Екскурсія була цікавою і продуктивною. Кожен хто хоча б один раз переступив поріг храму мистецтва, залишив часточку своєї душі і здобув щось дуже важливе для себе.

IMG_9258 IMG_9277

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com