Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Презентація програм міжнародного співробітництва для кращих студентів коледжів СНАУ.

8 лютого в університеті відбулася презентація програм міжнародного співробітництва для кращих студентів усіх шести коледжів СНАУ.

Першим із вітальним словом до гостей звернувся проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерій Жмайлов. Він нагадав присутнім на презентації юним знавцям англійської та німецької мов, що вони вже сьогодні можуть стати учасниками програм обмінів, адже багато з них розраховано і на студентів коледжів.

Сьогодні університет має понад 90 угод про співробітництво. Студенти Сумського НАУ проходять виробничу практику по всьому світу: від сусідньої Польщі до Австралії та Нової Зеландії. Стажування відбувається за всіма напрямками тваринництва і рослинництва. Окремо студентам коледжів розповіли про можливості академічної мобільності за програмами Erasmus та DAAD.

Своїм досвідом та невеличкими секретами успішних подорожей з гостями поділилися досвідчені учасники обмінів – студенти СНАУ. Так, магістрант першого курсу Андрій Мельник власним прикладом довів, що брати участь у міжнародних програмах можна щороку, обираючи різні країни та поглиблюючи свої знання.

У ході бесіди лектор із Німеччини Карстен Грюнвальд закликав молодих людей починати готуватися до міжнародних обмінів уже сьогодні і запросив їх до участі у засіданнях німецького клубу СНАУ.

Оскільки важливою умовою участі в подібних програмах є володіння іноземною мовою, то співробітники університету запропонували гостям пройти невеличке тестування з англійської або німецької мови. А поки перевірялися роботи, студенти коледжів мали змогу познайомитися із факультетами та лабораторіями СНАУ.

Усі учасники отримали сертифікати із зазначенням їх рівня володіння іноземною мовою. А студенти, які показали найвищі результати, були відзначені іменними сертифікатами та отримали пріоритет у виборі програми обміну. Тож за результатами тестування найкращими знавцями іноземної мови виявилися студенти Маловисторопського та Охтирського коледжів. Усі представники цих навчальних закладів впоралися із завданнями на високому рівні.


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com