Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Виховна робота ► Новини ► Психологічна служба

Профілактика різних видів залежностей у студентської молоді

З метою профілактики негативних явищ у студентському середовищі у конференційному залі коледжу відбувся круглий стіл на тему  “Профілактика різних видів залежностей у студентської молоді” за участі куратора та студентів 25 групи, лікаря-нарколога Охтирського наркологічного диспансеру Юшкевич Іриною Дмитрівною, спеціалістів психологічної служби коледжу.

Під час зустрічі лікар розповіла студентам про вплив паління, алкоголю та наркотичних речовин на несформований молодий організм, неусвідомлені дії людини вживання наркотиків, попередила про шкідливий вплив різних сумішей для паління, застерегла від легковажного ставлення до «легких наркотиків», розповіла про наслідки для здоров’я та самопочуття, а також навела різні приклади з досвіду своєї роботи з пацієнтами.

Психолог Наумова І.В. звернула увагу студентів на те, що сьогодні є потреба більше займатися спортом та весь свій потенціал спрямувати на збереження здоров’я. Соціальний педагог Зінченко В.В. дала практичні поради, як саме виникнути різних видів залежностей та як вести здоровий спосіб життя.

Студенти 25 групи підготували цікаві та змістовні презентації щодо шкідливості вживання різних психотропних речовин та профілактики різних видів залежностей у молодіжному середовищі.

Протягом всього заняття  студенти мали змогу задавати запитання, на які отримували професійні відповіді та коментарі. Особливу увагу лікар звернула на небезпечні наслідки вживання слабоалкогольних напоїв, що дуже часто приводить до підліткового алкоголізму.
Зі слів студентів, такі зустрічі необхідні. Адже багато молодих людей вважає, що мають велику силу волі і завжди можуть перестати вживати слабоалкогольні напої чи наркотики. Але, як показує практика, це зробити дуже тяжко. Тому краще не ризикувати.

Куратор 25 групи Хижняк І.М.


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com