Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Тур вихідного дня

18 травня 2019 р. студенти Охтирського коледжу СНАУ відвідали сучасний храмово-ландшафтний комплекс у с. Буки Сквирського району Київської області та Уманський парк «Софіївка» Черкаської області.
На мальовничих берегах річки Роставиці виросли перед нашими очима вражаючі архітектурні ансамблі, водограї, альтанки, неперевершені краєвиди ландшафтного парку.
Будівництво архітектурного ансамблю у с. Буки розпочато родиною мецената Івана Миколайовича Суслова у 1998 р. На сьогодні на території парку побудовано п’ятикупольний храм Св. Євгенія із каплицями святих Миколая та Олександра, дзвіницею святого Даніїла, які зачаровують своєю довершеністю, оригінальністю та величчю побудови, аналогів такого немає у світі. На скелястих схилах пагорбу багато кам’яних валунів, рукотворне озерце, обрамлене в граніт.
Особливої урочистості надано центральній площі перед храмом Св. Євгенія. Композиційно вписався в архітектурний ансамбль відреставрований великий фонтан «Дружби народів», що раніше був окрасою центральної площі столиці України.
У нижньому рівні ансамблю, неподалік площі Бажання з витонченою колонадою, над берегом річки – казкова алея, яка має важливе призначення: створена для дітей, їх загального розвитку та відпочинку в «оточенні» героїв і персонажів казок, що сприймаються особливо цікаво.
2007 року храмовий комплекс разом з ландшафтним парком отримав Державну премію в галузі архітектури. У 2008 р. обриси храму нанесено на 10-ти гривневу срібну монету Національного банку України.
Подорож продовжили по Уманському парку «Софіївка» Черкаської області, який має свою історичну біографію. Цікавим завершенням стало споглядання кольорових водограїв у сучасному оформленні.

Викладач укр. мови, куратор 14 гр. Чикалова Н.В.