Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Формування правового світогляду у студентської молоді

Формування в  Україні громадянського суспільства, розбудова суверенної, незалежної,  демократичної та правової  держави вимагає зміни підходів до виховання молодого громадянина. Сьогодні вже не потрібно доводити, що без цілеспрямованого правового виховання студентів цієї проблеми не розв’язати.

Цілком закономірно, що на перше місце в цій роботі виходить проблема формування в студентської молоді високої правової культури, вмінь та навичок легальними способами захищати загальновизнані суспільні цінності, залучення молоді до свідомої участі в громадському та духовному житті держави.

Це завдання ставить перед собою соціальний педагог Зінченко В.В. під час проведення годин спілкування зі студентами на тему «Знаємо та реалізуємо свої права». Таким чином студенти мають можливість ознайомитись із правами, що гарантуються законом, це сприяє формуванню правового світогляду, системи теоретичних поглядів на права людини, формує активну позицію студентської молоді щодо реалізації себе та своїх прав у житті, правову свідомість, розвиває інтерес до правових знань, навички самореалізації і самовиховання.

image002 image003

image0001 image004