Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини ► ЦМК соціальних дисциплін

Формуємо правову культуру студентської молоді

Одним з аспектів всебічного розвитку особистості є висока правова культура, формування якої забезпечується правовим вихованням.

Правове виховання – виховна діяльність навчального закладу, сім’ї,  правоохоронних органів, спрямована на формування в молоді правової  свідомості, навичок і звичок законослухняності.

Державна національна програма «Освіта» («Україна ХХІ столітя») серед приоритетних напрямів вдосконалення виховання передбачає усвідомлення глибокого взаємозв’язку між ідеями свободи, правами людини та її громадянською відповідальністю.

Щорічно в Україні в грудні місяці проходять різноманітні правові заходи приурочені річниці Загальної декларації прав людини і спрямовані на підвищення обізнаності громадян щодо міжнародних стандартів прав людини та механізму їх реалізації та захисту.

В рамках Всеукраїнського тижня права (10-14 грудня 2018 р.) студенти ІІ та ІV курсів коледжу відвідали 2 судових засідання Охтирського міськрайонного суду з розгляду двох кримінальних справ – крадіжки майна юридичної особи та крадіжка особистого майна громади. Студенти ознайомилися із учасниками кримінального процесу, їх правами і обов’язками на суді, виступами, дебатами. Після закінчення судового розгляду та ухвали рішення суду, суддя провела бесіду – роз’яснення негативного впливу з метою  подолання правового нігілізму серед студентської молоді, виховання у них нетерпимості до правопорушень і злочинності, формування здатності протистояти негативним впливам, викликати у молоді осуд протиправним діям.

 

 

Викладач Н.П. Курська