Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Щорічний Міжрегіональний форум «Сумщина Аграрна 2019»


14 вересня в Сумському НАУ відбувся щорічний Міжрегіональний форум «Сумщина Аграрна 2019», який відвідали тисячі сумчан, гостей міста, а також студенти Охтирського коледжу СНАУ.

З метою популяризації аграрної сфери Сумщини вже декілька років поспіль організовується і проводиться Міжрегіональний форум «Сумщина Аграрна». Вже традиційно приймає його Сумський НАУ. Цьогоріч захід зібрав десятки виробників сільськогосподарської техніки та продовольства, майстрів народних промислів та науковців, представників бізнесу та поціновувачів органічної продукції. Загалом же в день проведення форуму, 14 вересеня 2019 року, до СНАУ завітало кілька тисяч гостей. Серед них були і представники місцевої влади.

Під час форуму «Сумщина аграрна 2018» відвідувачі могли побачити новинки сільськогосподарської техніки, придбати сільськогосподарську продукцію, саджанці, сувеніри та вироби народних промислів від виробників області, взяти участь у розіграшах забавах та майстер-класах від народних майстрів. На традиційному Фестивалі Вареників можна було поласувати варениками від майстрів СНАУ та професійно-технічних закладів міста, загадати бажання біля символічного Вареника бажань, навчитися ліпити вареники на майстер-класі та позмагатися за призи у чемпіонаті з поїдання цієї традиційної української страви.

Поціновувачам молочної продукції та фермерам зацікавленим в її виробництві було презентовано потенціал не заслужено забутої Лебединської породи корів. Всі охочі могли покуштувати молоко, сир, сметану від цих корів. До слова, ректор СНАУ Володимир Ладика є керівником наукового проекту, завданням якого є збереження популяції худоби Лебединської породи.

Для найменших відвідувачів працював розважальний етно-майданчик з забавами, іграми, конкурсами в традиційному українському стилі.

Словом «Сумщина Аграрна» – це традиційне свято, на якому кожен може знайти щось для себе та весело і з користю провести час усією родиною.