Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Як це було?

( до 20 випуску студентів на відділенні « Монтаж, обслуговування устаткування та систем газопостачання»).

image001

« Газовики, ми духом Прометеї,

 Ми України дочки і сини,

 Ми українській служимо ідеї,

Газовики, газовики…»

1992 р.- приймається рішення про відкриття відділення «Експлуатація обладнання і систем газопостачання». Автор ідеї – Єфіменко Юрій Павлович- на той час заступник директора з навчальної роботи Охтирського технікуму механізації та електрифікації сільського господарства:

« Якщо не можем добувати, то будемо експлуатувати!».

1 вересня 1992 р.- дві групи студентів приступили до навчання по даній спеціальності. На той час проводилась інтенсивна газифікація об’єктів області і такі спеціалісти були вкрай потрібні. Першими кураторами груп були викладачі Титаренко Н.П. та Даутова З.І.                                                                          Конкурс абітурієнтів на спеціальність склав 2,6, а середній бал свідоцтв про отримання базової освіти –4,6.

Охтирський технікум був третім в Україні після Немирівського та Прилуцького навчальних закладів, які почали працювати в незвичному напрямку- газифікації сільського господарства.

Перед педагогічним колективом постало ряд  важливих завдань:

-створення матеріально-технічної бази;

-підготовка фахових педагогічних працівників;

-створення методичного забезпечення для студентів і викладачів.

Вирішувати ці проблеми довелося завідувачу відділенням та голові  циклової комісії

В 1995 р.- завідувачем даного відділення (контингент студентів став більше 150 осіб ) був призначений  Гресь Микола Данилович, на той час викладач дисципліни «Технічна  механіка» з 20 річним педагогічним стажем.

Першим головою циклової комісії газових дисциплін та викладачем дисципліни  « Технологія та організація будівельно- монтажних робіт» був  Штагер Сергій Петрович, яким була виконана титанічна робота по налагодженню навчального процесу.

1996 р.- перший випуск «техніків газового господарства». Десять випускників отримали диплом з відзнакою, 5 – продовжили навчання на стаціонарному відділенні в Харківському  інженерно – будівельний інституті  по спорідненій спеціальності, з яким був заключний договір співпраці.

Великий вклад в різні роки  в розвиток відділення внесли:

Федоренко Микола Михайлович-викладач дисципліни « Газові мережі та установки».

Гура Леонід Павлович– викладач дисципліни « Експлуатація устаткування і систем газопостачання»

Дика Валентина Леонідівна- викладач дисципліни « Газові мережі та установки»

Петренко Микола Григорович– головний інженер Охтирського управління газового господарства.

Петров Іван Михайлович– майстер цього управління.

Оніщенко Василь Єгорович– начальник аварійно- експлуатаційної служби цього управління.

Кобзар Борис Акимович– майстер Охтирського НГВУ.

Льон Михайло Васильович– майстер  Охтирського НГВУ.

Рогальський Олександр Васильович- зав. Охтирським ВАТ «Сумигаз» та головний інженер Суховій Григорій Олексійович.

Велика  Вам подяка!

Директори навчального закладу Голобородько Віталій Трохимович  (1987-2004 роки)   та Єфіменко Юрій Павлович (2004-2013 роки) разом з викладачами відділення      по всій Україні по крупинкам  збирали та покращували базу відділення.

Сьогодні відділення впевнено лідирує в рейтингу аналогічних відділень Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Йшли роки копіткої праці  і ось вже викладачами на відділенні стали випускники відділення, закінчиши Харківську державну академію міського господарства-Фурса( Кошель ) Н.Ю.,Зубченко (Сопітько )А.А., Шандиба Н.С. Викладачі відділення з теплотою прийняли їх в свій дружній колектив.

Змінюються назви відділення, терміни навчання та педагогічний колектив відділення але  залишається кістяк- зав. відділенням на протязі ось вже 20 років Гресь М.Д. – член навчально- методичної комісії Міністерства аграрної політики, експерт Міністерства освіти,відмінник «Аграрної освіти»,викладач-методист, спеціаліст вищої категорії , працює в коледжі 40 років та його команда:

 Колесник Л.І.- спеціаліст вищої категорії, викладач- методист, працює в коледжі 24 роки. Є  першим викладачем на відділенні, котрий започаткував авторство видавництва навчальної  літератури, в край необхідної, з грифом Міністерства АПК.

Більченко Н.В. -спеціаліст вищої категорії,викладач- методист .Працює в коледжі 29 років. За всю історію коледжу поки що одна з авторів підручника для спеціалістів газового господарства, виданого під егідою МОН України.

Волошин І.Є.- спеціаліст вищої категорії, працює в коледжі 38 років і весь цей час  впроваджує  новітні інформаційні технології. Саме завдяки йому в коледжі працює система Wai-Fai.

Кошель Н.Ю., Сопітько А.А.- спеціалісти  другої категорії, працюють 10 та 11 років, є дипломантами в всеукраїнському огляді- конкурсі на кращий методичний матеріал та зайняли перше  місце у номінації «Інноватика в організації практичного навчання студентів»  серед  коледжів Міністерства АПК України.

Сталинська Л.І. та Пугачов О.О.- спеціалісти вищої категорії, працюють відповідно 22 та 25  років.

Шандиба Н.С.- спеціаліст другої категорії,працює 10 років,

Всі викладачі відділення – автори різноманітних програм дисциплін, методичних посібників, конспектів лекцій і навчальних посібників , виданих Міністерством аграрної політики та продовольства України  і рекомендованих до використанні в навчальному процесі споріднених відділень, учасники семінарів, майстер-класів в Навчально-методичному центрі.

Враховуючи досвід і надбання викладачів відділення, на базі коледжу неодноразово проводилися всеукраїнські семінари з профільних дисциплін. І нафтогазова «столиця» України радо вітала гостей!

На сьогодні Охтирський коледж залишається єдиним навчальним закладом, не лише в Сумській області, а і в регіоні, на відділенні якого навчають спеціалістів – техніків з експлуатації газових об’єктів.

В сім’ю газовиків України кожен рік вливається струмочок кваліфікованих випускників Охтирського коледжу СНАУ.

Ми пишаємося нашим відділенням. Вже не перший рік воно є найкращим серед відділень коледжу!

 

Запрошуємо до нас на навчання в щасливу дорогу в школу знань.

“І в дощ, і в мороз, і в негоду

На працю йдемо, як у бій

Ми нашому служим народу

Ми подвиг звершаємо свій”

1400

 

 

Колектив відділення (2014 р.)

IMG_1802

 

 

Безкоровайний В. (випуск 2014 р.). В незалежному оцінюванні знань єдиний студент,

котрий набрав 100 балів з 100 можливих з 10 ВНЗ. Студент ХДАМГ

IMG_9504

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com