Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах

Закони особистісного зростання та самовдосконалення

Жити, прислухаючись до серця, керуючись розумом. «Перед людиною до розуму три шляхи: шлях роздумів – це найблагородніший; шлях наслідування – це найлегший; шлях особистого досвіду – це найважчий» (Конфуцій)

Вірити в свої сили. «У світі немає нічого, чого не могла б обійняти обдарована почуттям і розумом людина» (Я.А. Коменський)

Творити добро. «Якби люди зробили загальним надбанням все, що корисно, все, що приносить щастя, світ став би раєм» (Т. Компанелла)

Бути вимогливим до себе. «Чим менше людина задоволена собою, тим потрібніша вона для інших людей і тим більше буває корисною їм» (Л.М. Толстой)

Самовіддано працювати. «Людина народжена для праці (працювати); праця складає її земне щастя, праця – найкращий охоронець людської моральності, і праця повинна бути вихователем людини» (К. Д .Ушинський)

Прагнути до самовдосконалення. «Виховання, отримане людиною, закінчене, досягло своєї мети, коли людина настільки дозріла, що володіє силою і волею самого себе створювати протягом подальшого життя і знає спосіб і засоби, як вона це може здійснити» (А. Дістервег)

Служити людям, бути їм необхідним. «Якщо я буду так вчиняти, щоб всі інші були щасливі, тоді і я буду щасливий» (А.С. Макаренко)

Жити за законами совісті. «Совість – тисяча свідків» (Квінтіліан)

Розуміти людей, вибирати в друзі кращих з них. «Уникай людей, які, бачачи твої вади і недоліки, виправдовують їх або навіть схвалюють» (Г.Сковорода)

Ненавидіти неробство. «Жити – це не значить дихати; це означає – діяти» (Ж.Ж. Руссо)

Берегти результати своєї і чужої праці. «Людина дорожить лише тим, у що вона вклала частинку своєї душі, свого серця» (В .А. Сухомлинський)

Удосконалюватися всебічно. «Культура – це цемент, що скріпляє всі досягнення» (Н.К. Крупська)