Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах

Поради педагогам щодо знаходження ресурсів для подолання стресу у професійній діяльності

1. Спробуйте розробити систему пріоритетів у своїй роботі, вчіться планувати (накопичення планів уроків, незакінчених проектів призводить до плутанини і тривоги; дезорганізація може викликати стресовий стан).

2. Уникайте нездорової конкуренції (в багатьох ситуаціях ми не можемо уникнути конкуренції, але занадто велике прагнення вигравати в багатьох сферах призводить до конфліктів, напруження і тривоги, робить людину агресивною).

3. Налагоджуйте ефективні стосунки з керівництвом (від ефективності професійної взаємодії значною мірою залежить адекватність оцінки професійної діяльності вчителя).

4. Не ставте перед собою недосяжних цілей. Мета повинна бути реальною та досяжною в часі, коли людина ставить перед собою надто глобальні або невизначені завдання, вона часто не може визначитися, з чого почати здійснення своїх планів. Тому доцільно масштабні цілі розбивати на кілька легко здійсненних

5. Зосередьтеся на позитивних рисах інших, намагайтеся не критикувати їх (у позитивної особистості соціальні зв’язки ефективніші, а рівень соціальної підтримки в колективі — вищий).

6. Знаходьте час для відпочинку.

7. Ведіть активний спосіб життя, виконуйте фізичні вправи (це підвищує стресостійкість і адаптаційний потенціал організму).

8. Не відкладайте надовго важливі справи (тягар незакінченої справи знижує адаптаційні ресурси).

9. Не ставтеся до себе, як до жертви обставин (це знижує адаптаційні можливості організму та заважає прийняттю ефективних рішень у складних ситуаціях).

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com