Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах

Поради для студентів-першокурсників

Більшість нових студентів, котрі розпочинають навчання, переживають з приводу того, що чекає їх попереду, чи зустрінуться доброзичливі одногрупники і чи важко буде вчитися.

Цілком можемо Вам гарантувати: студентські роки – це найкращі роки у Вашому житті! Ви розпочинаєте незабутню пригоду, про яку потім будете розповідати своїм дітям і онукам.

Наступні поради допоможуть Вам у навчанні та студентському житті.

Прийдіть на урочисте відкриття навчального року, яке відбувається 1 вересня кожного навчального року. Це дуже важлива подія для нових студентів. На церемонії вас урочисто посвятять у студенти Охтирського коледжу СНАУ.
Перевірте календар студента і розклад занять. Таким чином Ви складете план навчання і не пропустите важливих подій і студентських заходів.
Якщо Ви природжений лідер і у вас є організаторські здібності – рекомендуємо стати старостою.
Запам’ятайте прізвища адміністрації коледжу, куратора групи. Так само познайомтеся з співробітниками навчального закладу та викладачами.
Запам’ятайте, Ви вже не учень, а СТУДЕНТ! Важливо розуміти, що Ви вже не в класі, а в групі. Вчити вас буде не вчитель, а викладач. Регулярно відвідуйте нашу сторінку в інтернеті.
Запишіться в коледжанську бібліотеку. Деякі книжки потрібно буде скачати в електронному вигляді, оскільки вони знадобляться у майбутньому. Найкраще пошукайте електронні книги в інтернеті на сайті Охтирського коледжу або попитайте студентів старших курсів.
Постійно перевіряйте таблицю оголошень, слідкуйте за змінами у розкладі занять. Крім оголошень та змін у розкладі Ви знайдете там оголошення інших студентів.
Не пропускайте навчальні заняття! Присутність там обов’язкова, а участь у них впливає на отримання позитивної оцінки або заліку на іспиті.
Постарайтеся також не пропускати лекції. По-перше, на лекціях легше засвоюється матеріал, по-друге у Вас будуть найкращі конспекти – Ваші власні конспекти, а по-третє у викладачів добра пам’ять на обличчя, що може допомогти Вам на іспиті.
Не пропускайте неофіційні зустрічі: більша кількість друзів – це більше вечірок, конспектів, а що найголовніше – новин від першої руки що, де, як і з ким.
Сподіваємося, що дані рекомендації допоможуть Вам швидше адаптуватися до нових умов навчання у вищому навчальному закладі.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com