Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах

Що потрібно знати студенту-першокурснику

Бути студентом не так просто, як здається. Особливо в перші дні й навіть тижні навчання, коли все навколо вас незнайоме, незвичне. Ви адаптуєтесь до нових життєвих обставин. Цей стан звикання до нового дуже скоро мине.

Поради для швидкої орієнтації в перші дні навчання

• Візьміть собі за правило приходити на заняття на 10—15 хв раніше, щоб без зайвого хвилювання знайти потрібну аудиторію.

• Одразу знайдіть та запам’ятайте розклад занять вашої групи. Розклад може змінюватися, тому частіше зазирайте у нього.

• Ознайомтеся з усіма підрозділами навчаль­ного закладу, які можуть знадобитися: директор, заступники директора, аудиторії, завідувач відділенням, бібліотека, читальний зал, їдальня тощо. Дізнай­теся години їхньої роботи.

• Дізнайтеся й запишіть прізвища та імена ваших викладачів, куратора вашої трупи, одногрупників, їхні домашні й мобільні телефони, адреси електронної пошти, особливо старости групи.

• Якомога швидше навчіться конспектувати лекції. Придбайте достатню кількість зошитів. Помиляється той студент, який пише всі конспекти в одному зошиті, готуватися до іспитів буде складно. Головне, щоб у вас завжди лежали «запасні» 1—2 ручки, також зручно мати при собі ручку червоного або іншого кольору — з їх допомогою ви зможете підкреслювати найважливіші визначення, ставити позначки на полях, виділяти нові терміни тощо.

• Обов’язково запишіть ці дані у відповідному зошиті: прізвище, ім’я та по батькові викладача, який веде певний предмет, дні та години, коли викладач буває на роботі. Коли настане час здавати реферати й курсові, ця інформація буде дуже цінною.

• Налаштуйтеся на те, що підготовка до сесії починається… з першого заняття. На семінарах ведіть себе активно — виступайте з доповненнями, уточненнями, ставте запитання. Якщо при цьому не будете пропускати лекції і будете своєчасно здавати реферати, маєте шанс-отримати залік або іспит «автоматом».

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com