Учасники Школи соціального підприємництва пройшли офлайн-навчання на базі СНАУ

На базі Бізнес-школи Сумського національного аграрного університету проходять навчання представники партнерських громад Сумської області, що бажають відкрити власний бізнес або масштабувати його.

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй реалізує новий проєкт – Школу соціального підприємництва. Партнером для роботи стала Бізнес-школа СНАУ за фінансування Уряду Королівства Нідерландів.

Учасників для реалізації ініціативи обирали серед мешканців шести партнерських громад Сумської області: Сумської, Конотопської, Кролевецької, Лебединської, Дубов’язівської та Чернеччинської, особливо з числа ветеранів/-ок та членів їхніх родин, переселенців, молоді та/або людей з інвалідністю. Загалом кількість залучених складала 30 осіб.

Проєкт передбачав проведення теоретичного онлайн курсу протягом чотирьох днів. Згодом з 12 по 14 червня 2024 року учасники мали можливість відпрацювати знання під час офлайн-практикумів на базі Сумської Бізнес-школи СНАУ. Далі на залучених чекатимуть індивідуальні консультації та презентації створених проєктів. Найкращі з учасників отримають фінансову підтримку для реалізації бізнес-плану.

На урочистому відкритті офлайн-тижня роботи були присутні представники влади, освіти й ПРООН, що свідчить про їх синергію заради покращення освіченості українців в економічній галузі та бажання сприяти розвитку приватного бізнесу у важкі воєнні часи. Зокрема, почесними гостями заходу стали Володимир АРТЮХ, голова Сумської ОДА – начальник ОВА, Олена БОЙКО, заступник голови Сумської ОДА – начальника ОВА, Володимир ЛАДИКА, в.о. ректора Сумського НАУ, Людмила МУСІЯКА, директор Департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської ОДА, Ольга РЕЗНІЧЕНКО, фахівчиня з мобілізації громад в Сумській області UNDP в Україні, Наталія САМОЙЛЕНКО, начальник відділу взаємодії з ветеранською спільнотою та волонтерами Департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської ОДА. Онлайн до учасників зустрічі долучилася Федеріка ДІСПЕНЦА, керівниця напряму «Громадська безпека і соціальна згуртованість» ПРООН.

Федеріка ДІСПЕНЦА, яка й стала ініціатором створення Школи соціального підприємництва, у вітальному слові подякувала кожному, хто проявив цікавість до даної ініціативи та відзначила Сумську Бізнес-школу та адміністрацію СНАУ за підтримку таких освітніх заходів. Вона зазначила, що ПРООН є стратегічним партнером України в питаннях реконструкції на будь-яких рівнях: державному, національному, регіональному, рівні громад. Основна ідея роботи ПРООН – створити потужності для відновлення нашої держави. Проведення Школи соціального підприємництва стало одним з кроків до виконання глобальної мети.

Володимир АРТЮХ зазначив, що Школа соціального підприємництва – один з найпотужніших проєктів, що направлений на відновлення України та створення умов для покращення рівня життя громадян.

А ось Володимир ЛАДИКА, в.о. ректора СНАУ, наголосив на тому, що даний проєкт є надзвичайно корисним для університету, адже лектори СНАУ перебувають на постійному звʼязку з громадами та покращують якість надання освітніх послуг.

Надалі учасників Школи соціального підприємництва чекає багато роботи заради власного розвитку, проте за підтримки експертів Сумської Бізнес-школи вони зможуть перейти від мрії до бізнесу, який змінює життя.

Більше інформації про Школу соціального підприємництва: https://www.undp.org/uk/ukraine/news/undp-oholoshuye-nabir-do-shkoly-sotsialnoho-pidpryyemnytstva-dlya-partnerskykh-hromad-sumskoyi-oblasti?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2vdiIXzUa9aza4SJbMBryzYAaxDA1cjmXZ0FekG0cnIklh0JAN7VfvjhI_aem_ASvi950LBzC4fOoOrqFr4-b78boIxzmeklgZQT0WC9-8_uCF7XRvWNqsLkt2xuyUZLbby2TTpm3ySeB1Jrtb1aep .

Сумська Бізнес-школа: https://sumy-business-school.snau.edu.ua