192 Будівництво та цивільна інженерія

Галузь знань 19 Архітектура та будівництво
Код та назва спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія
Освітній ступінь Фаховий молодший бакалавр
Термін навчання 3 роки 6 місяців
Про спеціальність
Освітня програма «Будівництво та цивільна інженерія» має на меті надати освіту в області будівництва та цивільної інженерії, орієнтовану на організацію заходів із забезпечення реалізації процесів проектування, створення, експлуатації, зберігання та реконструкції будівельних об'єктів і систем та здійснити підготовку студентів на рівні, котрий забезпечить їм право продовжити навчання з метою отримання вищих кваліфікаційних рівнів і наукових ступенів.
Основні дисципліни
Інженерно-технічне устаткування будівель і споруд; Газифіковані котельні агрегати; Газові мережі та устаткування; Технологія і організація будівельно-монтажних та ремонтних робіт в газовому господарстві; Експлуатація устаткування і систем газопостачання; Автоматика і телемеханіка систем газопостачання; Основи охорони праці; Охорона праці в галузі; Економіка і планування галузі; Природні і штучні гази
Професії
Відповідно до КВЕД-2020 фахівець може виконувати наступні види економічної діяльності: 1. D Постачання (електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря: D5 Постачання електроенергії, газу. пари та кондиційованого повітря : - 35.21 Виробництво газу: - 35.22 Розподілення газоподібного палива через місцеві (локальні) трубопроводи: - 35.23 Торгівля газом через місцеві (локальні) трубопроводи 2. Е Будівництво Е 42.1 Будівництво трубопроводів. Фахівець спроможний виконувати професійні роботи і займати первинні посади , визначені Національним класифікатором України "Класифікатор професій ДК 003:2010". 12222 Майстер з експлуатації устаткування газових об'єктів; 1222.2 Завідувач майстерні; 1222.2 Начальник котельні; 12222 Майстер цеху газонаповнюючої станції, 1222.2 Майстер з ремонту балонів газонаповнюючої станції; 3117 Технік з експлуатації устаткування газових об'єктів; 3119 Диспетчер газового господарства.