Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Екскурсія до Охтирського краєзнавчого музею на тему «Наш земляк – Петро Сергійович Білинник».

rHE3MhgACcwОхтирський міський краєзнавчий музей – цікаве зібрання матеріалів з природи, історії, культури та персоналій міста.

Для відвідувачів музею та міста співробітниками закладу розроблені й представлені безліч екскурсій. Однією з таких була цікава та змістовна екскурсія 22 лютого, яку відвідали куратор Лаврусь О. Г. та студенти 31, 13 груп Охтирського коледжу СНАУ на тему «Наш земляк – Петро Сергійович Білинник».

П. С. Білинник народився 1 (14 жовтня 1906) року у місті Охтирці (тепер Сумської області) в селянській сім’ї. З дитинства мав виняткові музичні здібності.

Петро Сергійович Білинник – український радянський оперний і камерний співак (ліричний тенор). Народний артист СРСР. В 1942—1965 роках – соліст Київського театру опери та балету, Державної академічної хорової капели УРСР «Думка», Державної заслуженої капели бандуристів УРСР.

У своєму репертуарі мав українські та російські народні пісні, твори М. Лисенка, К. Стеценка, М. Леонтовича. У 1933—1936 роках навчався в Харківській консерваторії по класу сольного співу, одночасно був артистом комсомольсько-молодіжної опери.

Змістовною та захоплюючою була розповідь екскурсовода. Творчість такою видатної людини викликала живий інтерес у студентської аудиторії.

JLyDioIyiNU QgwPFBsuTUg

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com