Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Не жени – і скрізь устигнеш

Проблема безпеки дорожнього руху є актуальною для всього людства. Щороку кількість дорожньо-транспортних пригод у світі збільшується на 20%, у них гине близько 2 млн. осіб. В Україні у ДТП гине щороку більше      5 тис. осіб. За цим сумним показником наша країна випереджає всі держави Євросоюзу, що не в останню чергу гальмує процес входження її до Європейської спільноти.

Важко і, навіть страшно уявити сучасного водія, який не володіє основами безпеки руху.

Високі знання основ безпеки дорожнього руху, а головне неухильне виконання правил дорожнього руху всіма його учасниками, безумовно, зробить дорожній рух безпечнішим і позитивно вплине на динаміку зниження рівня смертельного травматизму на автомобільних шляхах України.

14 березня 2017 р. в рамках методичної проблематики навчального року викладачами основ безпеки дорожнього руху Рєзником В.В. та основ правознавства Курською Н.П. проведена інтегрована лекція «Юридична відповідальність за порушення правил дорожнього руху» для студентів 31 групи відділення  «Експлуатація та ремонт машин і обладнання агропромислового виробництва» – майбутніх водіїв автотранспортних засобів.

Викладачі, використовуючи сучасні технічні засоби навчання, виробничий досвід, переконливо доводили студентам про необхідність набуття ними твердих знань щодо безпечного керування автомототранспортом та неухильно виконувати усі правила дорожнього руху, адже ТЗ – це джерело підвищеної небезпеки, отже, до водіїв законодавство пред’являє і підвищені вимоги: професіоналізм, дисциплінованість, уваженість та ввічливість.

Цікавими були відео фрагменти про чітке виконання правил дорожнього руху під час перевезення дітей комфортабельними шкільними автобусами у Сполучених штатах Америки, про сурову і підвищену юридичну відповідальність за їх порушення у різних країнах світу.

В ідеалі кожен водій повинен бути фахівцем із безпеки дорожнього руху – тоді дорожній рух стане набагато безпечнішим.

 

 

Викладач основ правознавства

Н.П. Курська


 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com