Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Циклові комісії

Тиждень циклової методичної комісії загальноосвітніх дисциплін

image001Сучасній молоді для успішного оволодівання обраною професією необхідний високий рівень загальноосвітньої підготовки, лідерські  якості, відповідність сучасним вимогам.  Над досягненням саме цієї мети і працюють викладачі циклової методичної комісії  загальноосвітніх дисциплін.

Основними напрямками роботи комісії є:

–         впровадження новітніх технологій навчання та форм організації освітнього процесу;

–         розвиток творчих здібностей, активізація пізнавальної діяльності студентів через використання різноманітних форм і методів навчання;

–         розвиток  інтелекту та зацікавленості студентів;

–         індивідуалізація навчальної діяльності з урахуванням здібностей та психологічних особливостей студентів;

–         підвищення рівня кваліфікації та педагогічної майстерності викладачів.

Викладачі циклової комісії намагаються відходити від авторитарно-репродуктивного навчання, моделюючи таку систему, яка б формувала у студентів ініціативність, мобільність, гнучкість, динамізм, конструктивність, комунікативність.

З метою розв’язання цих завдань  викладачі щорічно проводять тиждень циклової комісії.

Листопад  найкращий місяць для такої роботи. Тому протягом 10 днів у коледжі кипіла наполеглива робота.

Спочатку ретельно спланували всі заходи  та затвердили їх на засіданні циклової комісії.

image003

І ось початок активної роботи . Вестибюль коледжу прикрасили чудові інформаційні бюлетені про роботу кабінетів циклової комісії.

image005 image008

image014 image009 image011

image017 image019

Кожен викладач циклової комісії вважає, що доцільно використовувати таку організацію навчальної діяльності, внаслідок якої здійснюється взаємодія викладача та студента, збігається їхня мета.

Тому на відкритому засіданні  циклової методичної комісії з великою зацікавленістю обговорювалося питання використання  сучасного інтерактивного методу «Арт – педагогіка як інноваційна технологія навчання і виховання».

Щоб з’ясувати синдром професійного вигорання викладачів, психолог коледжу провела відповідний тренінг,після якого кожен мав змогу визначитися із рівнем власного професійного вигорання та скласти карту свого  життя.

image023 image027

Для опанування сучасними технологіями освіти викладачі комісії значну увагу приділяють власному вдосконаленню, формуванню насамперед у собі нових компетенцій педагогічної майстерності, тому вони систематично працюють з фаховою та педагогічною літературою, обмінюються досвідом під час засідань циклової комісії. Викладачі обговорюють підсумки взаємовідвідування занять, накопичений досвід викладачами вищої категорії,  проводять майстер-класи та відкриті заняття.

По-особливому оригінально пройшло заняття з української літератури на тему «Література рідного краю».

image029 image031

Ніхто не залишився байдужим після відкритого заняття з фізики на тему «Людство шукає енергію». Студенти зібрали цікавий матеріал про різні джерела енергії та як її можна використовувати.

image033 image035 image037

9 листопада, в День української писемності та мови , у коледжі проходив перший етап олімпіади з української мови імені Петра Яцика. Студенти продемонстрували свої знання з рідної мови та підготували виставку творчих робіт. Не обійшлося,звичайно,і без улюбленої вишиванки.

image039 image041

11 листопада в Охтирському коледжі пройшов день хімії, метою якого було підвищити інтерес студентів до вивчення цієї дисципліни. День розпочався конкурсом стінгазет на тему «Хімія навколо нас».

image045

Студенти також підготували проект «Хімія і здоров,я. Фаст-фуди». Під час його розробки студенти виявили неабияку творчу активність, представили багато цікавої інформації про історичні умови розвитку фаст-фудів, з,ясували хімічний склад швидко приготованої іжі, пояснили фізико-хімічні процеси, що відбуваються при тепловій обробці продуктів фаст-фудів та шляхом власного дослідження довели наявність консервантів у картоплі «Фрі».

image047

Цікавий світ математики відкрили студенти  презентацією газет про видатних учених.  Адже математика – цариця всіх наук. І говорити про досягнення математиків слід уважно, виважено, переконливо.

image049 image051 image053

А ось гостинно відкрила двері літературна світлиця з презентацією української поезії англійською мовою. Викладачі іноземної мови вчать студентів любити слово, відчувати його красу як українською , так і в перекладі англійською мовою. Декламували Тараса Шевченка та Лесю Українку, Володимира Сосюру і Ліну Костенко. Як приємно слухати українську поезію іноземною мовою, бо відчуваєш, що наша поезія  може  звучати на віх континентах.

image055

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com