Презентація програм міжнародного співробітництва для кращих студентів коледжів СНАУ.

Новини
15/02/2018

8 лютого в університеті відбулася презентація програм міжнародного співробітництва для кращих студентів усіх шести коледжів СНАУ.

Першим із вітальним словом до гостей звернувся проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерій Жмайлов. Він нагадав присутнім на презентації юним знавцям англійської та німецької мов, що вони вже сьогодні можуть стати учасниками програм обмінів, адже багато з них розраховано і на студентів коледжів.

Сьогодні університет має понад 90 угод про співробітництво. Студенти Сумського НАУ проходять виробничу практику по всьому світу: від сусідньої Польщі до Австралії та Нової Зеландії. Стажування відбувається за всіма напрямками тваринництва і рослинництва. Окремо студентам коледжів розповіли про можливості академічної мобільності за програмами Erasmus та DAAD.

Своїм досвідом та невеличкими секретами успішних подорожей з гостями поділилися досвідчені учасники обмінів – студенти СНАУ. Так, магістрант першого курсу Андрій Мельник власним прикладом довів, що брати участь у міжнародних програмах можна щороку, обираючи різні країни та поглиблюючи свої знання.

У ході бесіди лектор із Німеччини Карстен Грюнвальд закликав молодих людей починати готуватися до міжнародних обмінів уже сьогодні і запросив їх до участі у засіданнях німецького клубу СНАУ.

Оскільки важливою умовою участі в подібних програмах є володіння іноземною мовою, то співробітники університету запропонували гостям пройти невеличке тестування з англійської або німецької мови. А поки перевірялися роботи, студенти коледжів мали змогу познайомитися із факультетами та лабораторіями СНАУ.

Усі учасники отримали сертифікати із зазначенням їх рівня володіння іноземною мовою. А студенти, які показали найвищі результати, були відзначені іменними сертифікатами та отримали пріоритет у виборі програми обміну. Тож за результатами тестування найкращими знавцями іноземної мови виявилися студенти Маловисторопського та Охтирського коледжів. Усі представники цих навчальних закладів впоралися із завданнями на високому рівні.