Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Звернення Сумського національного аграрного університету про суспільно-політичну ситуацію в Україні та Сумській області

Представники ректорату, студентського самоврядування, профкому студентів та аспірантів Сумського національного аграрного університету висловлюють глибоку стурбованість рішенням Ради Федерацій Росії щодо надання згоди Президенту Російської Федерації на використання збройних сил сусідньої держави на території Україні. Така позиція неминуче призводить до загострення суспільно-політичної ситуації в Україні.

Російська Федерація, підписавши Меморандум про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 05 грудня 1994 року, підтвердила свої зобов’язання поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України, а також утримуватись від загрози силою чи її використання проти територіальної цілісності чи політичної незалежності України, і що ніяка їхня зброя ніколи не буде використовуватися проти України.

Маємо повідомити громадян Російської Федерації, що всі права та свободи громадян Російської Федерації, а також етнічних росіян на території Сумської області беззаперечно дотримуються місцевими органами державної виконавчої влади та органами місцевого самоврядування в повному обсязі. Жодної загрози життю та здоров’ю росіян та інших національних меншин на території Сумщини, у зв’язку з їх національною чи релігійною належністю, не існує.

Закликаємо викладачів, аспірантів, студентів, співробітників Сумського НАУ з проханням звернутися до своїх колег, близьких, рідних, знайомих в Російській Федерації з метою поширення правдивої інформації про миролюбність та здатність самостійно вирішувати внутрішні питання як в межах України, Сумського регіону, так і нашого університету.

Сумський НАУ має багаторічний досвід співпраці із вищими навчальними закладами Російської Федерації та завжди формував міжуніверситетські   відносини на основі толерантності та відкритості, що підтверджується договорами про співпрацю між Федеральним державним освітнім закладом вищої професійної освіти «Курська державна сільськогосподарська академія імені професора І.І. Іванова», Федеральним державним освітнім закладом вищої професійної освіти «Белгородська державна сільськогосподарська академія імені В.Я. Горіна» та Сумським національним аграрним університетом.

Вважаємо, що необхідно утримуватись від дій, що порушують норми міжнародного права та розпочати проведення переговорів з метою недопущення втручання у внутрішні справи суверенної держави – України.

 

Ректор, доктор наук, професор                                            В.І. Ладика

Голова органу студентського самоврядування           Я.Р. Стратейчук

Голова профкому студентів і аспірантів                        О.В. Химченко

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com