Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Конкурс знавців географії

А я знаю географію на …………. балів.

Під таким девізом нещодавно відбулася інтелектуальна гра серед студентів І курсу коледжу. Предмет «Соціально-економічна географія світу» завершує базову географічну освіту студентів, формує у підлітків цілісне уявлення про навколишній світ, показує глибокий взаємозв’язок природи, населення та господарства Землі, вчить просторово мислити, сприяє вихованню поваги й любові не тільки до своєї Батьківщини, а й до історії та культури інших країн і народів, що є надзвичайно важливим сьогодні, коли світ змінюється з небаченою швидкістю.

Конкурс мав п’ять раундів, охоплював матеріал програми і розпочався з географічної розминки (бліц-вікторини). Кожний гравець мав швидко дати правильні відповіді на 10 запитань. Гра «наосліп» визначила переможця на кращого знавця політичної карти світу, адже карта – мова географії. Завдання «Ти мені – я тобі» вимагало від учасників знання теоретичного матеріалу курсу, бо кожний із них пропонував запитання своєму опоненту. Цікавим виявився раунд щодо визначення країни та місця розташування її на політичній карті за її описом. Опис країни спирався на знання студентами не тільки географії, а й всесвітньої історії, зарубіжної літератури, фізики, хімії, екології, тобто тих предметів, які вивчали вони в школі та протягом І семестру в коледжі. Останнім, V раундом , закінчився конкурс. Це було домашнє завдання. Використовуючи проектну технологію, студенти на свій вибір презентували різні країни світу: їх візитну карту, тип розвитку, господарство, населення, «обличчя» у світовому господарстві, та чим і ким пишаються їхні народи.

Журі були задоволені підготовкою студентів, і визначилися з оцінкою кожного гравця, адже фіналом інтелектуальної гри і було одержання відповідних балів за знання предмету. Щиро вітаємо усіх учасників гри, а особливо Зайця Олександра, Мостового Артура, Ромась Ангеліну, Зайця Віталія за високі географічні знання, оригінальність, вміння логічно висловлювати свої думки, самостійно шукати, користуватися та аналізувати джерела географічної інформації.

Викладач Курська Н.П.


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com