Пошук
Головне меню
Оголошення
Ми в соціальних мережах
► Новини

Психолого-педагогічний семінар «Попередження жорстокості, насильства в сім’ї та молодіжному середовищі»

IMG_0824Насильство над дітьми – це надзвичайно болюче  та актуальне питання, що викликає серйозну стурбованість, яке, не лише ставить людину в залежне становище, а й завдає величезної моральної шкоди суспільству й є серйозною загрозою дотримання прав людини і дитини.

Насильство над дітьми є порушенням прав людини. Сьогодні визначено, що насильство – не випадковість, не звичайний прояв агресії, не просто сімейна традиція. Це механізм влади і контролю над слабшими морально та фізично.

Насильство – це будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування однієї людини по відношенню до іншої людини, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи як людини, так і громадянина, а також наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічному здоров’ю.

З метою усвідомлення ролі педагога у попередженні насильства та жорстокого поводження з дітьми юнацького віку та студентською молоддю 4 листопада 2014 року  соціальним педагогом Зінченко В.В. був проведений  психолого-педагогічний семінар «Попередження жорстокості та насильства в сім’ї та молодіжному середовищі».

В семінарі взяли активну участь педагоги Охтирського коледжу та гості: методист з психологічної служби відділу освіти Охтирської міської ради Коваль Тетяна Миколаївна та практичний психолог КЗ СОР «ОСПЛ» №2 диспансерного відділення Юхно Юлія Олександрівна.

Під час психолого-педагогічного семінару присутні отримали інформацію про проблеми насильства та жорстоке поводження з дітьми,  змогли ознайомилися зі статистичними даними з проблеми насилля по місту Охтирка та коледжу, порівняти результати психолого-педагогічних досліджень, створили «Дерево насилля», ознайомились з алгоритмом дій педагогічних працівників у випадках виявлення насильства в сім’ї, молодіжному середовищі та жорстокого поводження з дітьми.

IMG_0724 IMG_0727

IMG_0735 IMG_0742

IMG_0766 IMG_0774

IMG_0795 IMG_0810

IMG_0818

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com